Een opstelling geeft niet direct het antwoord waar je naar op zoek bent, maar geeft wel heel veel inzichten op diepgaand bewustzijnsniveau. Het helpt je systemen te bekijken, en te onderzoeken en helder te krijgen waar jij staat in jouw systeem. Is een systeem geheel in balans zijn er ook geen problemen. Maar voel jij je niet begrepen, niet geliefd, onmachtig, mis je genegenheid? Dan heeft dit grote gevolgen voor jouw ontwikkeling. Met gevolgen als, depressie, burn-out, chronische vermoeidheid, een negatief zelfbeeld, onzekerheid en een gebrek aan motivatie. Wat overblijft zijn, knagende gevoelens en vragen.

De magie van een opstelling zit hem in de energie en het onderbewustzijn van de deelnemers die worden aangesproken. Het is moeilijk uit te verklaren wat er gebeurt tijdens een opstelling. Feit is dat de representanten ’toegang’ krijgen tot de gevoelens van degene die zijn vertegenwoordige en daarom sensaties ervaren van diegene. Gevoelens als: boosheid, verdriet, kou, trillingen, warmte bijvoorbeeld. Door hiermee aan het werk te gaan, van plek te veranderen en te bewegen binnen het veld, ontstaan een voelbare ontspanning. Dit kan betekenen dat iedereen binnen het systeem zijn of haar plek heeft mogen innemen, en daar ook word geaccepteerd en herkend. Voor de jouw als vraagsteller biedt dit zo veel inzicht, dat er een helend proces ontstaat. Je hebt namelijk de oorsprong van het probleem ontdekt.

Dus loop jij met bepaalde gevoelens of iets of iemand, maar kun je niet los laten, een traumatisch verleden, loop je steeds tegen dezelfde problemen aan, kun jij geen verandering aanbrengen in je patronen? Boek dan een opstelling. Het lost niet direct je problemen op, maar je kunt na de opstelling wel je problemen van je kern aanpakken. Je krijgt inzichten en vandaar uit kun je gaan helen.